Veelgestelde vragen

Waarom is het belangrijk een deur te ontvetten? Hoe kan ik gebruikte verfgereedschappen bewaren als ik ze de volgende dag opnieuw nodig heb? Hier vindt u de antwoorden op veel gestelde vragen over onze producten en over schilderen in het algemeen.

Waarom is het belangrijk een kwalitatieve verfborstel te gebruiken?

Een goede kwalitatieve verfborstel heeft heel wat voordelen bij het schilderen. Je kan de verf beter opnemen, de dekking van de verf is beter en de afwerking is van een hogere kwaliteit.

Wanneer moet je je muur voorbehandelen als je gaat behangen?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Hoe kan ik het gebruikte verfgereedschap bewaren als ik het de volgende dag opnieuw nodig heb?

Wikkel je verfgereedschap in met folie en zorg dat het luchtledig blijft. Zo kan je de volgende dag meteen verder werken en hoef je de verfgereedschappen niet steeds schoon te maken.

Waarom is het belangrijk om een muur te ontvetten?

Door een muur te ontvetten ben je zeker dat al het vuil verwijderd is en de verf beter aan de ondergrond zal hechten. Je voorkomt zo dat de verf later zal afbladeren en je helemaal opnieuw moet beginnen.

Waarom is het belangrijk om de deur te ontvetten?

Door de deur te ontvetten ben je zeker dat al het vuil verwijderd is en de verf beter aan de ondergrond zal hechten. Je voorkomt zo dat de verf later zal afbladeren en je helemaal opnieuw moet beginnen.

Waarom is het belangrijk om materiaal goed te onderhouden?

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit

Hoe kan ik eenvoudig het oude behang verwijderen?

Door behang afweekmiddel of water op het behang te smeren komt het behang vlotter los. Met behulp van een SAM plamuurmes of spatel kan je dan vlot het behang verwijderen.

Waarom mag ik niet in een hoek beginnen met behangen?

Je moet rekening houden met het feit dat een hoek in geen enkel huis 100% recht is.  Als je een eerste band behang plaatst in dehoek, en zo steeds verder werkt, kom je ook in de andere hoek scheef aan. Daarom start je best niet in een hoek.

Wanneer moet je je muur voorbehandelen als je gaat behangen?

Door je ondergrond niet voor te behandelen zorgt je er voor dat de lijm zeer sterk in je muur trekt. Hierdoor kan je behang snel loskomen. Om dit te voorkomen kan je best je muur eerst voorbehandelen.

Kan ik tuinmeubels beitsen als de zon schijnt?

Je vermijdt best het beitsen van tuinmeubels in sterke hitte en zon. De beits droogt dan te snel op zonder dat het de tijd heeft gehad om in het hout te trekken. De beste tijd om buiten te schilderen is in het voorjaar, wanneer zowel het hout als de lucht droog en koel zijn.

Gebruik ik best een verfborstel of een roller voor het beitsen van tuinmeubelen?

Een roller gebruik voor deze klus is net zo makkelijk als schilderen met een verfborstel maar met een roller bespaar je zowel tijd als energie. Denk eraan om steeds in dezelfde richting te rollen als de nerf in het hout.

Relevante blogs

Binnenmuur schilderen
5
min read
4/5/2022

Wil je tijd besparen tijdens het schilderen? Gebruik dan een verlengsteel van SAM.

Lees meer
Binnenmuur schilderen
Binnenmuur schilderen
7
min read
7/5/2022

Hoe je verfgereedschap proper maken? Blijf met je verfkwast of -roller weg van water!

Lees meer
Binnenmuur schilderen
Binnenmuur schilderen
5
min read
4/11/2022

Schilder je best eerst de plinten en de kozijnen of eerst de muur?

Lees meer
Binnenmuur schilderen