Binnendeur lakken

Wanneer je een deur gaat schilderen is de juiste techniek belangrijk. Volg onze stap voor stap begeleiding om echt zeker te zijn van een goed resultaat. Of je nu binnendeur, plint of deurlijsten schildert, de stappen zijn steeds dezelfde.

Vind de juiste tools

Stappenplan

1

Voorbereiden

Voordat je klaar bent om een deur te schilderen, is het belangrijk om enkele voorbereidingen te treffen. Til de deur op en plaats deze tegen een paar stukken hout. Draai scharnieren en handgrepen los waar u geen verf op wilt hebben of plak ze goed af. Maak het te schilderen oppervlak goed schoon met de SAM verfreiniger en een spons. Schraap alle afgebladerde verf van het oppervlak met een verfschraper en schuur vervolgens alles op met het schuurblokje. Vul de gaten en oneffenheden in de deur op met vulmiddel. Schuur opnieuw op. Zorg er voor dat het te schilderen oppervlak schoon is door het met een spons en verf reiniger af te kuisen na het opschuren.

2

Primer aanbrengen

Breng indien nodig eerst een laag primer aan.

Gebruik de verfborstel voor de kleinere delen en de viltroller voor de grotere vlakken. Begin bij de hoeken en randen. Zorg dat je altijd 'nat-in-nat' werkt om strepen te voorkomen. Laat drogen en schilder een tweede laag voor het beste resultaat.

Tip! Gebruik voldoende verf in je verfborstel, te weinig verf kan een streperig resultaat geven.

3

Afwerking

Heb je alles geschilderd en afgewerkt? Verwijder dan de tape als de verf nog nat is. Als je de tape een langere tijd laat zitten, is de kans groot dat je de verflaag beschadigt bij het verwijderen.

Veelgestelde vragen

Waarom is het belangrijk om de deur te ontvetten?

Door de deur te ontvetten ben je zeker dat al het vuil verwijderd is en de verf beter aan de ondergrond zal hechten. Je voorkomt zo dat de verf later zal afbladeren en je helemaal opnieuw moet beginnen.

Hoe kan ik het gebruikte verfgereedschap bewaren als ik het de volgende dag opnieuw nodig heb?

Wikkel je verfgereedschap in met folie en zorg dat het luchtledig blijft. Zo kan je de volgende dag meteen verder werken en hoef je de verfgereedschappen niet steeds schoon te maken.

Waarom is het belangrijk een kwalitatieve verfborstel te gebruiken?

Een goede kwalitatieve verfborstel heeft heel wat voordelen bij het schilderen. Je kan de verf beter opnemen, de dekking van de verf is beter en de afwerking is van een hogere kwaliteit.

Relevante blogs

Binnenmuur schilderen
5
min read
4/11/2022

Schilder je best eerst de plinten en de kozijnen of eerst de muur?

Lees meer
Binnenmuur schilderen
Binnenmuur schilderen
5
min read
4/5/2022

Wil je tijd besparen tijdens het schilderen? Gebruik dan een verlengsteel van SAM.

Lees meer
Binnenmuur schilderen
Binnenmuur schilderen
3
min read
16/6/2023

Maakt kwalitatief gereedschap echt een verschil?

Lees meer
Binnenmuur schilderen