Buitendeur lakken

Wanneer je een buitendeur gaat schilderen, is de juist techniek belangrijk. Volg onze stap voor stap begeleiding om echt zeker te zijn van een goed resultaat.

Vind de juiste tools

Stappenplan

1

Voorbereiden

Maak het te schilderen oppervlak goed schoon met de SAM verfreiniger en een spons. Schraap alle afgebladerde verf van het oppervlak met een verfschraper en schuur vervolgens alles op met het schuurblokje. Werk de oneffenheden weg met vulmiddel en kit de voegen. Zorg er voor dat het te schilderen oppervlak schoon is door het met een spons en verf reiniger af te kuisen na het opschuren.

2

Primer aanbrengen en schilderen

Tape de niet te schilderen oppervlakken af. Breng primer aan op het te schilderen oppervlak.

Gebruik de verfborstel voor de kleinere delen en de viltroller voor de grotere vlakken. Begin bij de hoeken en randen. Zorg dat je altijd 'nat-in-nat' werkt om strepen te voorkomen. Laat drogen en schilder een tweede laag voor het beste resultaat.

Tip! Gebruik voldoende verf in je verfborstel, te weinig verf kan een streperig resultaat geven.

3

Afwerking

Heb je alles geschilderd en afgewerkt? Verwijder dan de tape als de verf nog nat is. Als je de tape een langere tijd laat zitten, is de kans groot dat je de verflaag beschadigt bij het verwijderen.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik het gebruikte verfgereedschap bewaren als ik het de volgende dag opnieuw nodig heb?

Wikkel je verfgereedschap in met folie en zorg dat het luchtledig blijft. Zo kan je de volgende dag meteen verder werken en hoef je de verfgereedschappen niet steeds schoon te maken.

Waarom is het belangrijk om de deur te ontvetten?

Door de deur te ontvetten ben je zeker dat al het vuil verwijderd is en de verf beter aan de ondergrond zal hechten. Je voorkomt zo dat de verf later zal afbladeren en je helemaal opnieuw moet beginnen.

Waarom is het belangrijk een kwalitatieve verfborstel te gebruiken?

Een goede kwalitatieve verfborstel heeft heel wat voordelen bij het schilderen. Je kan de verf beter opnemen, de dekking van de verf is beter en de afwerking is van een hogere kwaliteit.

Relevante blogs

Binnenmuur schilderen
5
min read
4/11/2022

Schilder je best eerst de plinten en de kozijnen of eerst de muur?

Lees meer
Binnenmuur schilderen
Binnendeur lakken
5
min read
8/5/2022

Wil je super snel werken? GO SAM PRO.

Lees meer
Binnendeur lakken
Binnenmuur schilderen
3
min read
16/6/2023

Zelf je huis schilderen als een professional: Gebruik kwaliteitsvol materiaal!

Lees meer
Binnenmuur schilderen