Pallet lounge beitsen

Of je nu een tuinmeubel, tuinhek of tuinhuis gaat beitsen de stappen zijn steeds hetzelfde.

Vind de juiste tools

Stappenplan

1

Voorbereiden

Leg afdekvlies onder de tuinmeubelen. Maak het te schilderen oppervlak goed schoon met de SAM verfreiniger en een spons. Schuur vervolgens alles op met het schuurpapier. Zorg er voor dat het te schilderen oppervlak schoon is door het met een spons en verf reiniger af te kuisen na het opschuren.

2

Schilderen

Breng de beits aan met de verfborstel. Beits trekt snel in het hout, werk daarom aan een hoog tempo en werk 'nat in nat'. Gebruik de verfborstel voor de kleinere delen en de roller voor de grotere vlakken. Doordat de natte, gebeitste delen elkaar overlappen, voorkom je kleurverschil. Veeg ook eventuele 'druipers' meteen weg. Begin bij de hoeken en randen.

3

Afwerking

Laat drogen en schilder een tweede laag voor het beste resultaat. Laat de meubelen voldoende lang drogen voor je ze in gebruik neemt.

Veelgestelde vragen

Gebruik ik best een verfborstel of een roller voor het beitsen van tuinmeubelen?

Een roller gebruik voor deze klus is net zo makkelijk als schilderen met een verfborstel maar met een roller bespaar je zowel tijd als energie. Denk eraan om steeds in dezelfde richting te rollen als de nerf in het hout.

Kan ik tuinmeubels beitsen als de zon schijnt?

Je vermijdt best het beitsen van tuinmeubels in sterke hitte en zon. De beits droogt dan te snel op zonder dat het de tijd heeft gehad om in het hout te trekken. De beste tijd om buiten te schilderen is in het voorjaar, wanneer zowel het hout als de lucht droog en koel zijn.

Relevante blogs

Binnenmuur schilderen
3
min read
16/6/2023

Maakt kwalitatief gereedschap echt een verschil?

Lees meer
Binnenmuur schilderen
Binnenmuur schilderen
5
min read
4/5/2022

Wil je tijd besparen tijdens het schilderen? Gebruik dan een verlengsteel van SAM.

Lees meer
Binnenmuur schilderen
Binnenmuur schilderen
3
min read
16/6/2023

Zelf je huis schilderen als een professional: Gebruik kwaliteitsvol materiaal!

Lees meer
Binnenmuur schilderen