Wil je tijd besparen tijdens het schilderen? Gebruik dan een verlengsteel van SAM.

5
min read
4/5/2022
Binnenmuur schilderen

Heb je het plan een kamer in je huis te schilderen? In dit artikel lees je hoe je heel wat tijd kan uitsparen tijdens het schilderen.

Schilderen van hoge oppervlakken

Als je een ruimte een likje verf wilt geven begin je best steeds bij het plafond. Je kan daar niet zomaar bij en ook de bovenste delen van de muur zijn moeilijk te schilderen. Al snel ben je genoodzaakt een trapje of ladder te gebruiken. Iedere keer als je dan opnieuw je verfroller of verfborstel wil dippen in de verf moet je de ladder op en af. Je verliest zo heel veel tijd. Echt stevig staat zo'n ladder vaak niet. Je moet goed je evenwicht bewaren en loopt het risico om van de ladder te vallen. Na een tijdje weegt dit erg op je nek en rug. Het resultaat zijn pijnlijke gewrichten en stijve spieren.

Sneller of meer ergonomisch werken?

Wil je sneller werken? Gebruik dan een verlengsteel van SAM. De verlengsteel is eenvoudig in gebruik. Je kan je verfrol en beugel eenvoudig op de verlengsteel bevestigen. Zo kan je eenvoudig bij moeilijk te bereiken plekken zonder een ladder te gebruiken. Je kan de lengte van de verlengsteel afstemmen op een lengte die het beste bij jou en het te schilderen oppervlak past. Zo hoef je je niet te verplaatsen of de ladder op en af te klimmen om je verfrollen opnieuw in de verf te dippen.

Wil je meer ergonomisch werken? Gebruik dan een verlengsteel van SAM. Je bent dus niet genoodzaakt een ladder te gebruiken en bespaart je zo heel wat geklauter op de ladder. Je hoeft niet te compenseren met je rug of nek. Deze verlengsteel is als het ware een verlengde van je arm. Je behoudt zo de volledige controle en minimaliseert de kracht die je nodig hebt om te schilderen. Met een juiste werkhouding ontlast je het lichaam, wordt je minder snel moe en hou je de klus langer vol.

Relevante artikels